Επιλογές: il Salotto
Δημοσιεύθηκε από goldenmedia
την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου στις 23:10:00 EET
Επειδή στην Αθήνα δεν υπάρχουν αρκετά καλά ιταλικά εστιατόρια με σωστό al dente στα μακαρόνια και καλά χυλωμένο ριζότο, όταν πετυχαίνουμε ένα το θεωρούμε λαχείο!
Ένα τέτοιο είναι και το Il Salotto.
Οι ιδιοκτήτες έζησαν χρόνια στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην Πεσκάρα, και μετέφεραν στην Αθήνα τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.
Το όνομα του εστιατορίου δόθηκε απο την κεντρική πλατεία της πόλης.
Ένα ιταλικό εστιτόριο με περιποιημένο περιβάλλον, σε αποχρώσεις του γκρι του λευκού και του κόκκινου.
Σε ένα χώρο απλό και λιτό, σε ένα στενάκι δύο βήματα από την πολύβουη Μεταξά, στη Γλυφάδα, ξεδιπλώνεται το Il Salotto.
Τα τραπέζια δεν είναι κολλητά δίπλα το ένα στο άλλο.
Ο χώρος με πολύ γούστο, απλός, χωρίς να σε πνίγει.
Tο Il Salotto σε καλοδέχεται, με αρκετές ετικέτες κρασιών αλλά και αυθεντικά ιταλικά πιάτα που σου ανοίγουν την όρεξη.
Από τα ορεκτικά, σας προτείνουμε μια πολύ νόστιμη Πίτσα Μαργαρίτα σε πολύ λεπτή ζύμη με ντομάτα και μοτσαρέλα τραγανή.
Τα παντζάρια που, αν και το σκόρδο ήταν λίγο παραπάνω από όσο θα θέλαμε, ήταν μυρωδάτα και λαχταριστά.
Για σαλάτα, προτιμήστε την ομώνυμη «Il Salotto» με πράσινα λαχανικά, μοτσαρέλα και ιδανικά δροσερή vinegraitte.
Προχωρώντας στα κυρίως, το ριζότο με μανιτάρια Porcinι και τυρί αποτελεί το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου και για κανένα λόγο μην το χάσετε. Πολλοί είναι μάλιστα, εκείνοι που πηγαίνουν στο μαγαζί μόνο για αυτό το πιάτο.
Εξαιρετικές είναι επίσης, οι παπαρδέλες με κολοκύθι, στις οποίες η σως λεμονιού δίνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά και τα niocci με mascarpone και φρέσκια ντομάτα είναι ζουμερά, ωραία δεμένα και πολύ ελαφριά.
Το εξαιρετικό σε όλα του τα πιάτα με ζυμαρικά ήταν τα ιδανικά βρασμένα al dente μακαρόνια, που δύσκολα πετυχαίνεις σε εστιατόριο και μάλιστα, με τόσο κόσμο.
Πολύ νόστιμο πιάτο οι παπαρδέλες με διάφορα μανιτάρια και κρέμα τρούφας.
Μαζί και αχνιστά μύδια σβησμένα σε κρασί frascati, καλοφτιαγμένη μπρουσκέτα περασμένη με λάδι και σκόρδο και σκεπασμένη με φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα.
Η μπύρα έρχεται σε σαμπανιέρα για να κρατιέται κρύα (κάτι που έχουμε δει μόνο στο «N'AMMOΣ», στην παραλία της Ψαρούς, στη Μύκονο).
Ό σεφ του εστιατορίου προσφέρει κάθε φορά και σε κάθε τραπέζι στο τέλος του γεύματος, μια ποικιλία γλυκών.
Δοκιμάστε ανάλαφρη panacotta με καραμέλα, όσο γλυκιά έπρεπε, αλλά και ένα θαυμάσιο προφιτερόλ, με φρέσκα τραγανά σου, αφράτη κρέμα και χλιαρή πραγματική σοκολάτα από πάνω.
Οι μουσικές επιλογές: funky jazz soul ακούσματα που μπλέκονται με το χώρο και τους πελάτες, αλλά χωρίς να σε υποχρεώνουν να τσιρίζεις για να σε ακούει ο διπλανός σου.
Οι τιμές του είναι απολύτως λογικές, μέχρι και συμφέρουσες θα τις έλεγε κανείς, αφού δύο άτομα με πλήρες μενού δύσκολα ξεπερνούν τα 25 ευρώ έκαστος.
IL SALOTTO Μπότσαρη 13, Γλυφάδα, 210-8948397.
Καθημερινές έως 1.30 π.μ.
Παρασκευή. Σάββατο και μεσημέρι ανοιχτά.
Κυριακή από 12 έως 8 μ.μ.
|
|
| |
|
Αξιολόγηση άρθρου |
|
|
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5 Αριθμός Ψήφων: 8
|
|
|
|
|