Καλωσήλθατε στο www.neo.gr
Domain name μονο με 9.90 ¤ - ARIP
Αναζήτηση


Κατάλογος
Γενικά
Κεντρική
Μηχανή Αναζήτησης
Ενημέρωση
Διασκέδαση
Επικοινωνία Μελών
Υπηρεσίες Μελών
neo.gr
Για Παιδιά
Γράψε και συ

To site της εβδομάδας
H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ)

www.eepao.gr


eepao.gr

Στην ΕΕΠΑΟ συμμετέχουν όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα ή καλοήθη χρόνια αιματολογικά νοσήματα, όπως γιατροί, ερευνητές, νοσηλευτές και ψυχολόγοι.
Σκοπός της εταιρείας είναι η έρευνα για τη βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας, όπως και η καταγραφή των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας ...


         ... συνέχεια

Νέο της ημέρας
Η πιο δημοφιλής είδηση της ημέρας είναι

Audi A6 και A7 με νέες εκδόσεις εξοπλισμού

Ενδιαφέροντα siteΔιαφημιστείτε Εδώ

Ανέκδοτα


Νεότερα

 1: Το πρόβατο

 2: Μια γυναίκα γέννησε το παιδί της

 3: Ο νέος χρόνος

 4: Η δίκη των Χριστουγέννων

 5: Βιβλίο χωρίς υπόθεση

 6: Τα δώρα του Αη Βασίλη

 7: Μύγα

 8: H πρωτεύουσα της Ελλάδας

 9: H κοσμογυρισμένη ξανθιά

 10: Κλήση


Δημοφιλή

 1: Στον κουρέα...

 2: Σε άσκηση

 3: Έχουν φάει εκατομμύρια

 4: Ξεφυλλίζοντας τη βίβλο

 5: Ραδιοφωνικά κύματα

 6: Ο κερατούκλης

 7: Η ξανθιά και η ζώνη ασφαλείας

 8: Το μπιγιετάκι

 9: Πλατεία

 10: Ο νόμος της βαρύτητας

Περισσότερα

Βρές το Ταίρι σου
informer
informer

Τελευταίες 10 Αγγελίες
· 1: Μαθήματα Drums/Θεω...
· 2: ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ...
· 3: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ...
· 4: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΒΟ...
· 5: ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠ...

Τελευταία 10 άρθρα
· Audi A6 και A7 με νέες εκδόσεις εξοπλισμού
· Athens Cocktail Festival 2023
· 3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος
· H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ)
· #MINTOSPAS: μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος
· Minoan Lines: Από την 1η Ιουνίου «σαλπάρουμε» για Κυκλάδες!
· MICHAEL KORS Gorgeous!
· Ηρθε το νέο Citroen C4 X
· Il Giardino Segreto στο ATRIUM του AlexanderΆs Lounge
· Protergia SpitiMou: Κοντά σας σε κάθε νέο ξεκίνημα

[ Περισσότερα Αρθρα ]

Χρήσιμα!

Διαβάστε...

Με 1 κλικ...
Εφημερίες Φαρμακείων Αττικής
Χρυσός Οδηγός
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Ταχυδρομικοί κώδικες
Συνάλλαγμα
Χρηματιστήριο
Κίνηση Αθήνας
Ο καιρός

Προβολή σελίδων
Προβλήθηκαν
939107968
από 1 Νοεμβρίου 2002

Mailing List
Mailing List News
Εγγραφείτε τώρα
για να ενημερώνεστε


 
Site της εβδομάδας Site της εβδομάδας: Οι Ανώνυμες Οικογενειακές Ομάδες Ναρκομανών (F.Α.)

Δημοσιεύθηκε από admin την Δευτέρα, 20 Ιούνιος στις 00:10:00 EEST

www.f-a.gr

Είναι μια αδελφότητα από ανθρώπους των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών ή από σχετικά προβλήματα συμπεριφοράς ενός συγγενή ή φίλου ...Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να ενθαρρύνεται να έρχεται στις συνεδριάσεις μας, ακόμα κι εάν υπάρχει μόνο μια ελάχιστη υποψία ενός προβλήματος.

     Για τον άνθρωπο που αναζητάει βοήθεια, υπάρχουν προγράμματα ανάρρωσης - αν και τα προγράμματα των F.Α. είναι ακριβώς αυτό που ΜΑΣ χρειάζεται – οι γονείς, οι σύζυγοι, ταΆ αδέλφια, ή όποιο συναισθηματικά -ενδιαφερόμενο συγγενή ή φίλο.

     Στην αρχή, φαίνεται να ανακουφιζόμαστε με το νΆ ακούμε εκείνους που έχουν μοιραστεί παρόμοιες με δικές μας εμπειρίες - και που έχουν βρει κάποιες απαντήσεις. Με το να πηγαίνουμε στις συνεδριάσεις, με το να μελετάμε τη φιλολογία των F.Α., με το να μιλάμε με άλλα μέλη, και με το να δουλεύουμε τα βήματα του προγράμματος αυτού, η κατάσταση αρχίζει, είτε ξαφνικά, είτε βαθμιαία, να μας φαίνεται διαφορετική και οι αντιδράσεις μας σΆ αυτό αρχίζουν νΆ αλλάζουν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μαθαίνουμε νΆ αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με ανακούφιση κι ότι η συναισθηματική μας ανάπτυξη ενθαρρύνεται. Επί πλέον, αυτές οι εσωτερικές μας αλλαγές ίσως Βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί αυτή η ειδική οικογενειακή θαλπωρή ικανή να μας οδηγήσει σε ανάρρωση.

     Στις F.Α.. δεν υπάρχουν ούτε διευθυντές, ούτε ανθρώπινες εξουσίες. Ο ρόλος της αρχηγίας παίζεται ατό τα ίδια τα μέλη, με περιστρεφόμενο σύστημα υπό μορφή συντονισμού. Δεν υπάρχει συνδρομή για τα μέλη. Χρησιμοποιούνται τα μικρά μας ονόματα μόνο, ώστε έτσι η F.Α. Παράδοση της Ανωνυμίας να προστατεύει την εχεμύθεια των ενδιαφερομένων.

     Το πρόγραμμά μας είναι ανοιχτό σε όλους αδιάφορα ποιο είναι το πιστεύω του καθενός, ή ίσως  την έλλειψη ενός πιστεύω. Η αποδοχή μιας Ανώτερης Δύναμης είναι αυστηρά προσωπική επιλογή των μελών. Δεν συνδεόμαστε με κανένα δόγμα, με καμία θρησκεία ή πολιτική οντότητα, και με κανένα ίδρυμα. Ο αρχικός μας σκοπός είναι να βάλουμε σΆ εφαρμογή τις αρχές των F.Α. ώστε να βοηθηθούμε εμείς οι ίδιοι, βοηθώντας άλλους με παρόμοια προβλήματα.

     Βρήκαμε ότι το να δουλεύουμε τον εαυτό μας είναι το πιο σπουδαίο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς που αγαπάμε. Δεν υπάρχουν κανονισμοί στο πρόγραμμά μας, ούτε «πρέπει» - ίσως εκτός από ένα: Να μας ξαναέρχεστε !!!         

 

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ

     Στις ανώνυμες οικογένειες οποιοσδήποτε μπορεί να είναι μέλος, αρκεί να θέλει να βοηθήσει κάποιο αγαπημένο - εθισμένο σε ουσίες - πρόσωπο και πάνω από όλα να βοηθηθεί και ο ίδιος.

     Οι ιδιότητες ωστόσο του μέλους δεν είναι χωρίς ευθύνες. Ευθύνη κάθε μέλους είναι να διατηρήσει την προσωπική του γαλήνη, να μοιράζεται ελεύθερα με τα άλλα μέλη την κοινή εμπειρία που μοιράζονται τα άτομα που έχουν στο άμεσο περιβάλλον τους κάποιον χρήστη εθιστικών ουσιών και στη συνέχεια να βρει τη δύναμη να στηρίξει και το άτομο που έχει το άμεσο πρόβλημα.

     Πριν έρθουμε στις ανώνυμες οικογένειες, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε συνειδητοποιήσει ότι. μόνοι μας δεν έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η συνάθροιση δύο ή περισσοτέρων ατόμων με σκοπό να αντιμετωπίσουν την καθημερινή επαφή μα εθισμένα άτομα, αποτελεί μία συγκέντρωση Ανώνυμων Οικογενειών. Όταν αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονται τακτικά, συνιστούν Ομάδα.

Η ΟΜΑΔΑ

     Ομάδα Ανώνυμων Οικογενειών είναι οποιαδήποτε συγκέντρωση γίνεται τακτικά, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, αρκεί να ακολουθεί τα Δώδεκα Βήματα και τις Δώδεκα Παραδόσεις και διατηρώντας σωστά τη σχέση της με το Διεθνές Γραφείο Υπηρεσιών των Ανώνυμων Οικογενειών. Η Ομάδα αποτελεί το δεύτερο επίπεδο της υπηρεσιακής δομής των Ανώνυμων Οικογενειών- Ο πρωταρχικός σκοπός μιας Ομάδας είναι να μεταφέρει το μήνυμα στο μέλος που υποφέρει. Προσφέρει, επίσης, σε κάθε μέλος την ευκαιρία να εκφραστεί και να ακούσει τις εμπειρίες των άλλων μελών που μαθαίνουν πώς να ζουν μια καλύτερη ζωή.

     Η μορφή των συγκεντρώσεων διαφέρει από Ομάδα σε Ομάδα. Μερικές είναι συγκεντρώσεις συμμετοχής, κάποιες είναι ομιλίας, κάποιες άλλες είναι με ερωτήσεις και απαντήσεις, συζήτηση γύρω από ένα ειδικό πρόβλημα ή συζήτηση, ουσίας και άλλες είναι συνδυασμός όλων των παραπάνω- Ανεξάρτητα από τη μορφή που υιοθετεί μία Ομάδα για τις συγκεντρώσεις της η λειτουργία της είναι πάντα η ίδια: προσφέρει ένα αξιόπιστο και άνετο περιβάλλον για προσωπική ψυχολογική υποστήριξη. Έχει αποδειχθεί ότι η Ομάδα είναι το πλέον επιτυχημένο όχημα για την εργασία των Δώδεκα Βημάτων.

     Για τη διατήρηση της Ομάδας απαιτούνται και μερικές…. εγκόσμιες εργασίες των Ανώνυμων Οικογενειών για τις οποίες πρέπει να φροντίζουμε, όπως το ενοίκιο που πρέπει να πληρωθεί, τα ενημερωτικά έντυπα που πρέπει να υπάρχουν και να διανέμονται, ο καθαρός χώρος, η επικοινωνία με ης άλλες Ομάδες της περιφέρειας και με το υπόλοιπο F.Α. καθώς και πολλά άλλα.

     ΣΆ αυτό το επίπεδο γίνεται και η διαχείριση κεφαλαίων της Αδελφότητας. Η σωστή χρήση των χρημάτων είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της ομάδας. Τα μέλη που εργάζονται για την ομάδα, δημιουργούν μία ανεπίσημη Συγκέντρωση Διεύθυνσης από την οποία προέρχονται οι Έμπιστοι Υπηρέτες της Ομάδας, οι οποίοι συνήθως είναι ένας Γραμματέας, ένας Ταμίας και ένας Γενικός Αντιπρόσωπος Υπηρεσιών και οι οποίοι υπηρετούν για ένα χρόνο και εκλέγονται από το σύνολο της Ομάδας. Η εκλογή πρέπει να βασίζεται στην επιλογή έμπιστων υπηρετών οι οποίοι είναι σε θέση να επωμιστούν ευθύνες, διαφορετικά οι αρνητικές επιπτώσεις για την Ομάδα είναι μεγάλες.

     Ο Γραμματέας της Ομάδας είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της· εξασφαλίζει την υλοποίηση των συγκεντρώσεων, κρατά τα πρακτικά των συγκεντρώσεων, φροντίζει για τις απαραίτητες προμήθειες του καφενείου. Χωρίς έναν καλό Γραμματέα, η Ομάδα δεν έχει πολλές πιθανότητες να προσελκύσει νέα μέλη.

     Ο Ταμίας της Ομάδας είναι υπεύθυνος για τα κεφάλαια που έρχονται στην Ομάδα και τη σωστή διαχείριση τους. Η Ομάδα είναι αυτοσυντήρητη και τα έξοδά της πολλά. Ο Ταμίας κρατά ακριβή πρακτικά όλων των οικονομικών πράξεων της Ομάδας και, αφού τακτοποιήσει όλους τους λογαριασμούς, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία της Ομάδας για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Η τυχόν κακή διαχείριση των οικονομικών πόρων της Ομάδας περιορίζει τις δυνατότητες του F.Α., ενώ παράλληλα γίνονται  δυσβάσταχτες οι εισφορές για τα μέλη. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Ταμίας έχει τεράστια ευθύνη για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων της Ομάδας και του υπόλοιπου F.Α.

     Έχει διαπιστωθεί ότι ο Γραμματέας και ο Ταμίας της Ομάδας υπηρετούν καλύτερα τα καθήκοντα τους όταν συγκεντρώνουν ορισμένα προσόντα: 

 1. Την επιθυμία να υπηρετήσουν
 2. Καλή γνώση των Δώδεκα Βημάτων Ανάρρωσης
 3. Κατανόηση των Δώδεκα Βημάτων Παραδόσεων
 4. Ενεργό συμμετοχή στις Ομάδες που θα υπηρετήσουν, ενώ είναι προτιμότερο να έχουν κάποια εμπειρία και από τις Ομάδες εργασίας

     Τα προσόντα αυτά παρέχουν κάποια εξασφάλιση ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει καλά τη δουλειά του. Μία από τις ευθύνες των υπηρετών της Ομάδας είναι η εκπαίδευση των μελών που θα τους αντικαταστήσουν μετά από ένα χρόνο υπηρεσίας. Να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέγετε τουρ υπηρέτες της Ομάδας με προσοχή, γιατί τελικά εσάς θα υπηρετήσουν.

 Όταν προσπαθώ να βοηθήσω κάποιον, ο ρόλος μου δεν είναι να κάνω πράγματα, άλλα να γίνονται τα πράγματα. Να μην προσπαθώ να ελέγξω ή να αλλάζω τις πράξεις του, αλλά, με συναίσθηση και κατανόηση, να αλλάξω τις δικές μου αντιδράσεις. θα αλλάξω τΆ αρνητικά μου σε θετικά, τον φόβο σε πίστη, την περιφρόνηση γιΆ ότι κάνει σε σεβασμό για τις δυνατότητες μέσα του, την εχθρότητα σε κατανόηση, το μανουβράρισμα ή την υπερπροστασία σΆ απαγκίστρωση με αγάπη, χωρίς να προσπαθώ να τον προσαρμόσω σε κάποιο πρότυπο η κάποιο είδωλο, αλλά δίνοντάς του μια ευκαιρία να επιδιώξει το δικό του πεπρωμένο, ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιλογή του.

     Θα αλλάζω το αίσθημά μου υπεροχής σε ενθάρρυνση, τον πανικό σε γαλήνη, την αδράνεια της απελπισίας σε ενέργεια για την προσωπική μου ανάπτυξη, και τη δικαιολογία των πράξεων μου σε κατανόηση για τον εαυτό μου.

     Η αυτολύπηση παρεμποδίζει την αποτελεσματική δράση. Όσο παραδίδομαι στην αυτολύπηση, τόσο περισσότερο αισθάνομαι ότι η απάντηση στο πρόβλημά μου είναι μια αλλαγή στους άλλους και στην κοινωνία, και όχι στον εαυτό μου. Έτσι γίνομαι μια απελπιστική περίπτωση.

     Η εξάντληση είναι το αποτέλεσμα όταν σπαταλώ την ενέργειά μου γυροφέρνοντας συνέχεια στο μυαλό μου το παρελθόν με λύπη, ή όταν προσπαθώ να σχεδιάσω τρόπους διαφυγής απΆ ένα μέλλον που δεν έχει έρθει ακόμη.  Με το να φαντάζομαι ένα μέλλον παραμένοντας μετέωρος/ μετέωρη και ανησυχώντας γιΆ αυτό, νιώθοντας ΦΟΒΟ γιΆ αυτά που θα συμβούν, ή μπορεί να μη συμβούν, σπαταλώ όλη μου την ενέργεια και γίνομαι ανήμπορος/ ανήμπορη να ζήσω το σήμερα. Κι όμως το να ζω το ΣΗΜΕΡΑ είναι ο μόνος τρόπος για να ζω.

     Δεν θα κάνω σκέψεις για τις μελλοντικές ενέργειες των άλλων, κι ούτε θα προβλέπω την καλυτέρεψή τους ή τη χειροτέρεψη όσο  καιρό θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, διότι στην πραγματικότητα. εγώ είμαι ο δημιουργός αυτών των όποιων προβλέψεων. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι νΆ αγαπώ και να αφήνω (ελευθερώνω).

     Όλοι οι άνθρωποι συνεχώς αλλάζουν.

     Εάν προσπαθήσω να κρίνω τους ανθρώπους βάσει αυτών των πραγμάτων που νομίζω ότι γνωρίζω γιΆ αυτούς, σίγουρα θα πέσω έξω διότι αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλά που δεν ξέρω γιΆ αυτούς. Θα δώσω στους άλλους έπαινο για τις προσπάθειές τους για πρόοδο και για τις πολλές τους επιτυχίες που παρέμειναν άγνωστες.

     Κι εγώ συνεπώς αλλάζω και μπορώ να κάνω αυτή, την αλλαγή εποικοδομητική εάν το θελήσω. Μπορώ νΆ αλλάξω τον εαυτό μου, τους άλλους μπορώ μόνο να τους αγαπώ.

Καταλάβαμε ότι η επιτυχία μας σ' αυτό το πρόγραμμα καθορίζεται απΆ το πόσο καλά αποδεχόμαστε και εφαρμόζουμε τα παρακάτω προτεινόμενα βήματα:

 1. Παραδεχτήκαμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στα ναρκωτικά και στη ζωή των άλλων ανθρώπων καθώς και ότι η ζωή μας ήταν ακυβέρνητη.
 2. Καταλήξαμε να πιστέψουμε ότι μια δύναμη μεγαλύτερη από μας μπορούσε να μας επαναφέρει στη λογική.
 3. Αποφασίσαμε να παραδώσουμε τη θέλησή μας και τη ζωή μας στη φροντίδα του θεού, όπως εμείς Τον καταλαβαίνουμε.
 4. Κάναμε έναν ερευνητικό και άφοβο ηθικό απολογισμό του εαυτού μας.
 5. Παραδεχτήκαμε στο θεό, στον εαυτό μας και σΆ έναν άλλο συνάνθρωπό μας την ακριβή φύση των ελαττωμάτων μας.
 6. Είμαστε εντελώς έτοιμοι να επιτρέψουμε στο θεό να μας απαλλάξει απ' όλα αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας.
 7. Ταπεινά παρακαλέσαμε το θεό να μας απαλλάξει απ' τα ελαττώματά μας.
 8. Κάναμε έναν κατάλογο όλων των ανθρώπων που έχουμε βλάψει και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε επανορθώσεις σΆ όλους.
 9. Κάναμε άμεσες επανορθώσεις σΆ αυτούς τους ανθρώπους όποτε ήταν δυνατό, εκτός απΆ την περίπτωση που αυτό θα έβλαπτε αυτούς ή κάποιους άλλους.
 10. Εξακολουθούμε να κάνουμε προσωπικό απολογισμό και όταν είμαστε λάθος, το παραδεχόμαστε αμέσως.
 11. Επιδιώκουμε μέσα απΆ την προσευχή και το διαλογισμό τη βελτίωση της συνειδητής μας επαφής με το θεό όπως εμείς Τον καταλαβαίνουμε, προσευχόμενοι μόνο να γνωρίζουμε το θέλημά Του για μας και τη δύναμη να το εκτελέσουμε.
 12. Έχοντας αποκτήσει μια πνευματική αφύπνιση ως αποτέλεσμα αυτών των βημάτων, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα και στους άλλους και να εφαρμόσουμε αυτές τις αρχές σε όλες μας τις σχέσεις.

Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε μόνο αν παραμένουμε άγρυπνοι. Η εμπειρία μας απΆ την ομάδα μας υποδεικνύει ότι η ενότητα των Ανώνυμων Οικογενειών εξαρτάται απΆ την αφοσίωση μας σΆ αυτές τις Παραδόσεις:

 1. Το κοινό μας καλό πρέπει να προηγείται. Η προσωπική πρόοδος για την πλειοψηφία εξαρτάται απΆ την ενότητα.
 2. Υπάρχει μόνο μια εξουσία που εξυπηρετεί το σκοπό της ομάδας μας - ένας στοργικός Θεός όπως αυτός μπορεί να εκφραστεί στη συνείδηση της ομάδας. Οι αρχηγοί μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά πιστοί υπηρέτες και δεν κυβερνούν.
 3. Οι άνθρωποι που τους απασχολεί η χρήση κάποιου άλλου ανθρώπου ή παρεμφερή προβλήματα ζωής, όταν συγκεντρώνονται για αλληλοβοήθεια, μπορούν να αποκαλούνται μια ομάδα των Ανώνυμων Οικογενειών, αρκεί σαν ομάδα να μην έχουν κανέναν άλλο δεσμό. Η μόνη απαίτηση για την συμμετοχή ως μέλος σε μια τέτοια ομάδα είναι το ενδιαφέρον για τις ουσίες που μεταβάλλουν τη διανόηση ή για συσχετιζόμενα προβλήματα συμπεριφοράς κάποιου συγγενή ή φίλου.
 4. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι αυτόνομη, εκτός απΆ τα θέματα που αφορούν και άλλες ομάδες των Ανώνυμων Οικογενειών συνολικά.
 5. Κάθε ομάδα δεν έχει παρά μόνο έναν σκοπό: να βοηθήσουν αυτούς που ενδιαφέρονται για κάποιον που έχει πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών ή εθισμού. Βοηθούμε με την εφαρμογή των Δώδεκα Βημάτων αυτού του προγράμματος, με την υποστήριξη και την κατανόηση αυτών που πάσχουν απ'' την αρρώστια και με το να δεχόμαστε και να παρέχουμε συμπαράσταση στις οικογένειες και στους φίλους των ατόμων που έχουν ένα υπάρχον, πιθανό ή προηγούμενο πρόβλημα.
 6. Οι Οικογενειακές μας Ομάδες δεν πρέπει ποτέ να υποστηρίζουν, να χρηματοδοτούν ή να δανείζουν το όνομα μας σε οποιαδήποτε εξωτερική εταιρεία, επειδή μπορεί μέσα από προβλήματα οικονομικής φύσεως, ιδιοκτησίας ή γοήτρου να μας αποπροσανατολίσουν απ' τον αρχικό μας σκοπό.
 7. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενη, αποφεύγοντας εξωγενείς συνεισφορές.
 8. Η δουλειά του Δωδέκατου Βήματος των Ανώνυμων Οικογενειών πρέπει να παραμένει πάντα μη επαγγελματική, αλλά τα γραφεία εργασιών μας μπορούν να προσλάβουν ειδικευμένο προσωπικό.
 9. Επομένως οι ομάδες μας δεν πρέπει ποτέ να οργανώνονται, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε κέντρα υπηρεσιών ή επιτροπές άμεσα υπεύθυνες για το σκοπό που υπηρετούν.
 10. Οι Ανώνυμες Οικογένειες δεν εκφέρουν καμία γνώμη σε εξωτερικά θέματα. Έτσι το όνομά μας δεν πρέπει ποτέ να εμπλέκεται σε δημόσιες διαμάχες.
 11. Η πολιτική των δημοσίων μας σχέσεων βασίζεται στην προσέλκυση παρά στην προώθηση. Χρειαζόμαστε πάντα να διατηρούμε την προσωπική ανωνυμία σε σχέση με τον τύπο, το ραδιόφωνο, τις ταινίες και την τηλεόραση. Χρειαζόμαστε να περιφρουρούμε την ανωνυμία των μελών μας δείχνοντας ξεχωριστή φροντίδα, καθώς και όλων των άλλων που συμμετέχουν σΆ  άλλα προγράμματα ανάρρωσης.
 12. Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο όλων μας των Παραδόσεων, υπενθυμίζοντας μας πάντα να τοποθετούμε τις αρχές πάνω από το προσωπικό επίπεδο.

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΗ

     Όχι σήμερα πια, βέβαια! Σήμερα είμαι μέλος των F.A. εδώ κι αρκετά χρόνια, αλλά μπορώ και θυμάμαι ακόμα, και πολύ ζωντανά μάλιστα, σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρισκόμουνα όταν πέρασα το κατώφλι αυτού του Δωματίου, ποιες ήταν οι σκέψεις μου, ποια τα συναισθήματά μου και πόσο φοβισμένη ήμουνα. Στο δρόμο σκεπτόμουνα: άραγε, τι θα μου ζητήσουν αυτοί οι άνθρωποι; νΆ απογυμνώσω τη θλιμμένη μου ψυχή; να περιγράψω τη φανερή μου αποτυχία σαν γονιός; ή μήπως θα πρέπει να υποστώ και νΆ ανεχτώ τυχόν συμβουλές με τις οποίες δεν ήμουνα και τόσο σίγουρη ότι θα αισθανθώ άνετα κι βέβαια αγνοούσα αν θα ήμουνα ικανή να τις φέρω εις πέρας ; …

     Όχι, όχι δεν βρήκα τίποτα παρόμοιο. Αντίθετα βρήκα ανθρώπους με κατανόηση και μέριμνα, ανθρώπους που νοιάζονται κι αντιλαμβάνονται τι εστί εξάρτηση, τι εστί να είσαι γονιός εξαρτημένου παιδιού, τι εστί ψυχική δυστυχία λόγω εξάρτησης. Ανακουφίστηκα όταν κατάλαβα ότι είχα ανακαλύψει μια ομάδα που ταίριαζε στην πνευματική μου διάθεση. Είναι αλήθεια πως πέρασα κάποια απογοήτευση όταν συνειδητοποίησα ότι δεν θα έβρισκα εκείνη την πολυπόθητη μαγική φόρμουλα ικανή νΆ αλλάξει την καταστρεπτική συμπεριφορά του παιδιού μου. Αλλά συνήλθα αρκετά σύντομα όταν κατάλαβα δηλαδή ότι από εδώ και πέρα η μόνη μου έννοια θα πρέπει να είναι η δική μου θεραπεία, μόνο η δική μου !!

     Ναι, ήμουνα νεοφερμένη τότε, είχα τόσα να μάθω κι είναι πολλά αυτά που μου συνέβησαν. Ένα πράγμα δεν έσβησε όμως ποτέ απ΄ τη μνήμη μου. Κι αυτό είναι εκείνο το θερμό καλωσόρισμα, με χαμόγελα συμπαράστασης όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στο Δωμάτιο. Το ενδιαφέρον των μελών της ομάδας μΆ εντυπωσίασε αφάνταστα όπως και μΆ άγγιξαν τα λόγια του συντονιστή,  ο οποίος μου εξήγησε τον ρόλο των ομάδων των F.A., τα περί φιλολογίας των F.A., και διάφορα άλλα. Και τι ωραία αισθάνθηκα όταν, μετά απΆ τη συνεδρίαση, βρεθήκαμε κάπου, εκτός Δωματίου, να συζητάμε σε μια χαλαρωμένη ατμόσφαιρα τα διάφορα πρόβλημα που μας απασχολούσανε, νΆ αστειευόμαστε και να γελάμε.

     Ναι, να γελάμε !!! Εν ολίγοις τα μέλη έδειξαν τόσο ενδιαφέρον, ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία μου και γενικά για το άτομό μου που, για λίγη ώρα, μ΄ έκαναν να ξεχάσω τα βάσανά μου. Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα που μου έδωσαν τότε αυτοί οι άνθρωποι ήταν η επιβεβαίωση ότι κι εγώ, παρά τα άλυτά μου προβλήματα, θΆ αποκτήσω κάποτε αυτή τη θαυμάσια γαληνή. Πράγματι, ήταν πολύ σπουδαίο για μένα νΆ ακούσω αυτά τα καλά λόγια και να διαπιστώσω το προφανές, δηλαδή τις πολλές και θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Οι διάφορες συζητήσεις που είχα αργότερα με τα μέλη ενίσχυσαν την πεποίθησή μου ότι ήμουνα πια μέλος της αδελφότητας, δεκτό από τα μέλη που πραγματικά νοιάζονται για μένα.

     Σήμερα, σαν παλιό μέλος πια, μου είναι απαραίτητο να θυμηθώ κάθε τόσο τη σταδιοδρομία μου στους F.A.. Ήταν μια πορεία εμπλουτισμένη με τόσα πολλά όπως τη θεραπεία μου, την ωριμότητα που απέκτησα, τη γαλήνη επιτέλους, τα συνθήματα, τα Δώδεκα Βήματα κι άλλα πολλά και προ πάντων τη Προσευχή της Γαλήνης, σύμβουλός μου στις περισσότερες σκέψεις μου και πράξεις. Την ευγνωμονώ.

     Και Ευγνωμονώ τους F.A. για το θερμό τους καλωσόρισμα εκείνης της κρύας μέρας του Ιανουαρίου, καλωσόρισμα – αφετηρία μιας θαυμάσιας F.A. πορείας.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Είμαι Ναρκομανής. Χρειάζομαι βοήθεια.

Μην λύνεις τα προβλήματά μου για μένα. Το μόνο που γίνεται είναι να χάσω την εκτίμηση που έχω για σένα και για τον εαυτό μου.

Μην μου κάνεις διαλέξεις, ηθικολογείς, ψάχνεις για λάθη σε μένα, κατηγορείς, ή διαφωνείς, είτε έχω κάνει χρήση είτε είμαι καθαρός. Ίσως να νοιώθεις καλύτερα έτσι, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Μη δέχεσαι τις υποσχέσεις μου. Η φύση της αρρώστιας μου με εμποδίζει να τις τηρώ, ακόμα και όταν τις εννοώ όταν τις λέω. Οι υποσχέσεις είναι μόνο ένας δρόμος για να αναβάλλω τον πόνο. Και μη συνεχίζεις να αλλάζεις τις συμφωνίες. Αν έχει γίνει μία συμφωνία, μείνε σε αυτή.

Μη χάνεις την υπομονή σου μαζί μου. Θα καταστρέψει εσένα και την πιθανότητα να με βοηθήσεις.

Μην αφήνεις το άγχος σου για μένα να σε κάνει να κάνεις ότι εγώ πρέπει να κάνω για τον εαυτό μου.

Μην πιστεύεις ότι σου λέω. Συχνά ούτε που ξέρω την αλήθεια - άστη να ειπωθεί μόνη της.

Μην καλύπτεις και μην προσπαθείς να μην πληγωθώ από τις συνέπειες της χρήσης μου. Μπορεί να μειώσει την κρίση που περνάω, αλλά θα χειροτερέψει την αρρώστια μου.

Μα πάνω απΆ όλα, μη προσπαθείς να αποδράσεις από την πραγματικότητα όπως κάνω εγώ. Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η αρρώστια μου, χειροτερεύει όσο συνεχίζεται η χρήση.

Ξεκίνα τώρα να μαθαίνεις, να καταλαβαίνεις, να σχεδιάζεις για ανάρρωση. Βρες τις Ανώνυμες Οικογενειακές ομάδες, ένα γκρουπ το οποίο υπάρχει για να βοηθάει οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση με σένα.

Χρειάζομαι βοήθεια - από γιατρό, ψυχολόγο, σύμβουλο, από ανθρώπους σε ένα πρόγραμμα αυτό- βοήθειας που να έχουν αναρρώσει και οι ίδιοι από τον εθισμό στα ναρκωτικά, και από μία Δύναμη μεγαλύτερη από εμένα.

ΑΘΗΝΑ

ΟΜΟΝΟΙΑ -ΑΘΗΝΑ
ΕΡΥΘΡΟΣ
Αγ.Κωνσταντίνου 6 ,6ος Οροφος,Γραφείο 13
Δευτέρα και Τετάρτη 19,00-20,00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ :
Σαλαμίνος & Ελευσίνιων 7    1ος όροφος  (κοντά στον κινηματογράφο Τα τρία αστέρια )
Παρασκευή 18:30-20:00

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Πλατεία Μαρκοπούλου-Κτίριο Δημαρχείου
Ισόγειο ,Δίπλα στο ωδείο
ΚΤΕΛ από Πεδίο ΄Αρεως προς Μαρκόπουλο -Πόρτο Ράφτη
Δευτέρα 18,00-19,30

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Δημοφώντος  &   Υπερίωνος 1, ¶νω Πετράλωνα(πίσω από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών)
Σάββατο & Κυριακή        17:00-19:15

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Πλατεία Κένεντυ-Εκκλησία Αγ.Γεωργίου
Αίθουσα Κατηχητικού
Τρίτη 19:00-20:30

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Κυλικείο Εκκλησίας Αγίου Αντωνίου
ΜΕΤΡΟ-Στάση Αγ.Αντώνιος
Πέμπτη 19:00-20:30

ΦΑΛΗΡΟ
Κυλικείο Εκκλησίας Παναγία Μυρτιδιώτισσα
Νέο Φάληρο(σταθμός ΗΣΑΠ)
Πέμπτη 17,30-19,00

ΓΛΥΦΑΔΑ
Οδός Ανδρέα Παπανδρέου &Ασκληπιού 62
(μονοκατοικία-είσοδος από Ασκληπιού)
Στάση Καραχάλιου
Δευτέρα & Πέμπτη 18:00-19:45ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Φραντζή, 2ος όροφος
Σταθμός Φιξ,Μετρό
Δευτέρα 18,30-20.00

 

ΜΑΡΟΥΣΙ
Φειδίου 9,Πολυιατρεία Δήμου Αμαρουσίου
1ος όροφος
Λεωφ.550 & Ηλεκτρικός ΑμαρουσίουENGLISH SPOKEN GLYFADA - ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Andrea Papandreou  & Asklipiou   str   62
Friday (Παρασκευή)
10:30-12:00


ΑΙΓΙΝΑ
Γήπεδο Αίγινας-Γραφείο Τύπου
Κυριακή (Χειμερινή ώρα)
Οκτώβριος-Μαίος 17,30-19,30
Κυριακή (Θερινή ώρα)
Ιούνιος-Σεπτέμβριος 19.00-20.30


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ
Μητροπόλεως 10
Λεωφορεία : Στάση Αλκαζάρ ή
Πλ.Ελευθερίας
Δευτέρα  20:30-22:30 4ος όροφος
Τρίτη      19:00- 21:00 3ος  όροφος
Τετάρτη  18:00 –20:00
Δευτέρα  18:00 -20:00 3ος  όροφος

__________________________

Περισσότερες πληροφορίες για
Δρομολόγια συγκοινωνιών
Σε όλη την Ελλάδα στο 14944

 

ΜΑΙΟΣ 2009

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Εργατικό Κέντρο 2ος όροφος
Τρίτη 18:30-20:30

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ερυθρός Σταυρός ,
Δίπλα στην Εκκλησία της
Αγ.Παρασκευής
Τετάρτη 18:00 – 20:00

ΣΕΡΡΕΣ – ΒΥΡΩΝΕΙΑ
Λέσχη Αξιοματικών
Δευτέρα 17:30 – 19:30

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Πνευματικό κέντρο
Εκκλησία Κοίμηση Θεοτόκου
Δευτέρα 19:30-21:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πλατεία Αναλήψεως –
Πολιτιστικό Σύλλογο
Πίσω από την εκκλησία της Αναλήψεως
Δευτέρα 19:00-20:00 3ος  όροφος
Τετάρτη 18:00-20:00

ΠΑΤΡΑ
Πατρέως 5 & Αγ.Ανδρέα ,
1ος  όροφος
Δευτέρα 17:30 – 19:30

ΝΑΥΠΛΙΟ
Μοσχονησίων 33
Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή
17:00 – 18:30

ΡΟΔΟΣ
Ερυθρου Σταυρού 3
Στην αυλή του παλαιού Νοσοκομείου
Δευτέρα 18:00 – 20:00

ΛΑΡΙΣΑ
Νέα Σμύρνη ,Εκκλησία ¶γιος Δημήτριος
Πέμπτη 18,30-20,30

ΓΡΕΒΕΝ¶
Κτίριο Νομαρχίας ,3ος όροφος
Δευτέρα 18,00-20,00

 

 

... 
Σχετικοί Σύνδεσμοι
· Αναζήτηση στο θέμα: Site της εβδομάδας
· Αναζήτηση σε όλα τα άρθρα


Το πιο δημοφιλές άρθρο στο θέμα Site της εβδομάδας:
4fun.gr - Το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό fun room του Ελληνικού internet


Αξιολόγηση άρθρου
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Παρακαλώ αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να βαθμολογήσετε αυτό το άρθρο:

Εξαιρετικό
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές

 Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου


 
Πληροφορίες Μελών
 
Εγγραφή εδώ
Ξέχασα το Password

 
Μέλη:
Νέα Μέλη σήμερα: 0
Νέα Μέλη χθές: 0
Μέλη σε αναμονή: 1
Σύνολο Μελών: 32,392
Νεότερο μέλος: Chris1887

Περισσότεροι σε σύνδεση:
Επισκέπτες: 40,341
Μέλη: 132
Σύνολο: 40,473

Σε σύνδεση Τώρα:
Επισκέπτες: 6,027
Μέλη: 106
Σύνολο: 6,133

Βρές το Ταίρι σου...
Φύλο:
Ηλικία: -->
Φώτο:

Προσθέστε ...
Get our toolbar!


Επιλεγμένα site

Website Μόνο 49 ?

Δημοσίευση ισολογισμών

chat


Ευχετήριες Κάρτες
Τελευταίες 10 σταλμένες Ευχετήριες Κάρτες
* 2023-04-22 10:12:48


* 2023-04-18 12:29:57


* 2023-04-18 12:29:55


* 2023-04-16 10:11:36


* 2023-04-16 10:07:45


* 2023-04-16 10:06:22


* 2023-04-16 10:05:07


* 2023-04-16 10:04:34


* 2023-04-16 10:03:33


* 2023-04-16 10:02:47


Περισσότερες Κάρτες

Δημοσκόπηση
Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Covid-19 ;

Ναί
Όχι
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ...Αποτελέσματα
Αλλες δημοσκοπήσεις

Αριθμός Ψήφων 221

Youtube
Τα 10 πιο πρόσφατα video


Πέννυ Μπαλτατζή - Εξωτικό ΧαρμάνιJoy To The World – PentatonixΜαριέττα Φαφούτη | Marietta Fafouti – LivingGadjo Dilo - Αλλα μου λεν τα μάτια σουMichael Bublé - Christmas (Baby Please Come HAir Supply - Winter WonderlandΠετάωRudolph The Red Nosed ReindeerRingo Starr: I Wanna Be Santa ClausDJ Snake - Taki Taki ft. Selena Gomez, Cardi B, OzΠληροφορίες:
Video: 3327
Κατηγορίες: 15
Επισκέψεις: 3600754
Ψήφοι: 9832

Κεντρική Youtube


Προτείνουμε ...

Διαφημιστείτε Εδώ

Προηγούμενα άρθρα
Τετάρτη, 24 Μάιος
· Summer Camp στην Τεχνόπολη από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τρίτη, 23 Μάιος
· Κοινωνικός Τουρισμός 2023
Δευτέρα, 22 Μάιος
· Το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών
Κυριακή, 21 Μάιος
· Ανανεωμένα προγράμματα κινητής Vodafone RED
Σάββατο, 20 Μάιος
· Ford Explorer
Παρασκευή, 19 Μάιος
· Νέα σειρά Terracotta του Οίκου GUERLAIN!
Πέμπτη, 18 Μάιος
· Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται στο Μέγαρο
Τετάρτη, 17 Μάιος
· Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 50
Τρίτη, 16 Μάιος
· Στυλ και άνεση στα νέα sloggi GO RIBBED
Δευτέρα, 15 Μάιος
· Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go

Παλαιότερα Αρθρα

Forums
Τελευταία 20 Μηνύματα στα Forums

Re: Ταξιδι στην Κρητη
Τελευταίο μήνυμα από chrisrizos στο Forum Αuto - moto στις: 15-04-2019 ώρα: 16:02:52

Η εμμονή της Τουρκίας στο Αιγαίο
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 11-01-2019 ώρα: 20:33:03

Πίσω από το μύθο του ομοιδεάτη
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Κοινωνία στις: 09-01-2019 ώρα: 18:07:11

Η κόντρα με την Αλβανία
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 08-01-2019 ώρα: 17:51:29

Ο ΠΑΟΚ της φετινής ντροπής
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Ποδόσφαιρο στις: 08-01-2019 ώρα: 17:50:29

Η εξόρμηση των Σκοπίων
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 07-01-2019 ώρα: 18:43:48

Η αύξηση του κατώτατου μισθού
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Κοινωνία στις: 06-01-2019 ώρα: 17:43:03

Ανεγκέφαλοι
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Κοινωνία στις: 05-01-2019 ώρα: 18:34:56

Η επιμονή της Τουρκίας για την Δυτ.Θράκη
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 04-01-2019 ώρα: 18:24:25

Η σοβαρότητα
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Κοινωνία στις: 03-01-2019 ώρα: 17:26:34

Γερμανική προειδοποίηση και απειλή
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Οικονομία στις: 02-01-2019 ώρα: 17:20:03

Η ελπίδα μας για το αλβανικό ζήτημα
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 01-01-2019 ώρα: 17:53:54

Οι προσδοκίες των νέων για το νέο έτος
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Επικαιρότητα στις: 31-12-2018 ώρα: 17:58:29

Νέα έξαρση σκοπιανού σωβινισμού
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 30-12-2018 ώρα: 17:33:47

Η τελευταία ελπίδα
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Οικονομία στις: 29-12-2018 ώρα: 18:05:43

`Υπουλα παρασκήνια στο κυπριακό
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 28-12-2018 ώρα: 17:13:47

Τα κλειστά συμβόλαια
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Οικονομία στις: 27-12-2018 ώρα: 18:03:54

Ο ευσεβής πόθος
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Οικονομία στις: 26-12-2018 ώρα: 17:56:34

Αλβανικοί τραμπουκισμοί
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Πολιτική στις: 25-12-2018 ώρα: 17:44:12

Μεγάλη μέριμνα
Τελευταίο μήνυμα από katsiliotis στο Forum Κοινωνία στις: 24-12-2018 ώρα: 17:50:35


[ Δείτε περισσότερα ]

Top Games
Τα 10 δημοφιλέστερα Παιχνίδια

·  - Age of Japan
Προβολές: 34347

·  - Legend Of Aladdin
Προβολές: 33628

·  - The Treasures Of Montezuma
Προβολές: 32643

·  - Deep Voyage 1
Προβολές: 29467

·  - Tom and Jerry in Refriger - Raiders
Προβολές: 28351

·  - Fish Money
Προβολές: 26348

·  - Uphill Rush
Προβολές: 26010

·  - Call of Atlantis
Προβολές: 25601

·  - Mahjongg Artifact 2
Προβολές: 25137

·  - Cradle of Persia
Προβολές: 24889


Περισσότερα Παιχνίδια

Νέα Website
· 1: Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. Επαρχίας Καλύμνου ¶γιος Παντελεήμων
· 2: H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ)
· 3: Γυναικομαστία
· 4: Καυσόξυλα - Ξύλα τζακιού
· 5: Χημικές τουαλέτες - Chemical Toilets
· 6: Το Φιλανθρωπικό Σωματείο ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
· 7: Ο Σύλλογος Παιδικές Καρδιές
· 8: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ
· 9: Ελληνικός κατάλογος ιστοσελίδων
· 10: ToStoixima

Στηρίζουμε ...


Όλα τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα σε αυτήν την περιοχή είναι ιδιοκτησία του αντίστοιχου ιδιοκτήτη τους. © 2002 - 2023 neo.gr
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων Web site που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το Δικτυακό μας τόπο.
Χρόνος Δημιουργίας Σελίδας: 0.37 Δευτερόλεπτα