 |
Κατάλογος |
 |
|
 | Γενικά |
 | Ενημέρωση |
 | Διασκέδαση |
 | Επικοινωνία Μελών |
 | Υπηρεσίες Μελών |
 | neo.gr |
 | Για Παιδιά |
 | Γράψε και συ |
|
|
|
|
 |
 |
Mailing List |
 |
|
Mailing List News |
Εγγραφείτε
τώρα
για να ενημερώνεστε |
|
|
|
|
 |
| |
www.neo.gr: Περιοδικό Χρηστών |
|
Σωστό βράσιμο μακαρονιών Ημερομηνία καταχώρησης: 05-19-2018 @ 08:19 pm |
|
Αν έχετε βαρεθεί τα μακαρόνια που τρώτε να μοιάζουν με πουρέ, ίσως αξίζει να ρίξετε μια ματά στα μυστικά για σωστό βράσιμο μακαρονιών.
Υπολογίστε πως για ένα τυπικό πακέτο μακαρονιών μισού κιλού, θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό.
Μόλις το νερό ζεσταθεί ρίξτε 1 κουτάλι του γλυκού θαλασσινό αλάτι.
Όταν το νερό φτάσει στο σημείο να κοχλάζει τότε μπορείτε να βάλετε τα ζυμαρικά. Όχι νωρίτερα, γιατί θα ρίξουν τη θερμοκρασία του και το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που θέλετε.
Τα ζυμαρικά απαιτούν δυνατή φωτιά, με ανοιχτή κατσαρόλα, και συχνό ανακάτεμα. Πρέπει το νερό να περιβάλλει τα μακαρόνια για να μην δημιουργούνται σημεία που κολλάνε μεταξύ τους.
Ο χρόνος βρασμού που αναφέρουν οι συσκευασίες είναι συνήθως ο μέγιστος απαιτούμενος συνεπώς είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά σας 2 λεπτά νωρίτερα για να δείτε αν είναι έτοιμα.
Όταν κρίνετε πως είναι σωστά, τα σουρώνετε, και δεν τα ξεπλένετε, αλλά είτε τα βάζετε στη σάλτσα, χωρίς να τα λαδώσετε, είτε τα ζεματίζετε με φρέσκο βούτυρο.
 |
|
Τελευταία δημοσίευση 05-19-2018 @ 08:29 pm
| |
 |
Προσθέστε ... |
 |
|
 |
Ευχετήριες Κάρτες |
 |
|
|
|
|