Ο Άγιος Χαράλαμπος | Δημοσιεύθηκε από AATON την 06-04-2013 | 7125 επισκέπτες έχουν διαβάσει αυτό το ανέκδοτο. |
| Ένας επιχειρηματίας, είχε κόλλημα με τη θρησκεία, και ο αγαπημένος του άγιος ήταν ο Άγιος Χαράλαμπος. Μια μέρα λέει της γυναίκας του, "πρέπει να πάω στη Ρώμη για 3 ημέρες, για συνάντηση με έναν πελάτη. Να βάλει το χέρι του ο Άγιος Χαράλαμπος να κλείσω τη δουλειά".
Με το που φεύγει, η γυναίκα του φωνάζει, όχι έναν, μα τρείς γκόμενους ταυτόχρονα.
Ο πρώτος έφερε δώρο ένα κουτί γλυκά.
Ο δεύτερος μια σαμπάνια.
Ο τρίτος ήταν φτηνιάρης, ήρθε με άδεια χέρια.
Με το που μπήκε στο σπίτι και ο τρίτος, ακούνε την πόρτα της εισόδου να ανοίγει, και τον άντρα της να ανεβαίνει τα σκαλιά. Τροχάδη μπήκαν στην ντουλάπα και οι τρείς.
Γυναίκα, θαύμα, με έσωσε ο Άγιος Χαράλαμπος.. Έχασα το αεροπλάνο, και μαθαίνω πως έπεσε. Θα πάω πρωί πρωί να ανάψω λαμπάδα, με έσωσε σου λέω.
Ξαπλώνει, και προσεύχεται αδιάκοπα, λέγοντάς της "πες κι εσύ καμιά προσευχή, κάνει θαύματα".
Εκείνη είχε σαν μόνη έγνοια, πως να ξεφορτωθεί τους τρείς στην ντουλάπα. Και της έρχεται μια ιδέα. Κάνει πως προσεύχεται.. και λέει:
Αχχχ.. Άγιε μου Χαράλαμπε, να είχα τώρα ένα κουτί γλυκά..
Το πιάνει το νόημα οπρώτος με τα γλυκά, ανοίγει την ντουλάπα και λέει "Απο τον Άγιο Χαράλαμπο, τα γλυκά σας".. και την κάνει απο το σπίτι.
Ο σύζυγος έμεινε ξερός απο θρησκευτικό δέος.
Ξαναλέει η έτσι.. "Αχχχ Άγιε Χαράλαμπε, να είχα και μια σαμπάνια.."
Τσούπ κι ο δεύτερος.. "Απο τον Άγιο Χαράλαμπο, η σαμπάνια σας".. και λούης.
Ο σύζυγος έτοιμος να βάλει τα κλάματα απο τα θαύματα που βλέπει μπροστά του.
Αμ τον τρίτο που δεν έφερε τίποτε; Δεν της ερχόταν κάποια ιδέα..
Οπότε, με το που πήγε 3 το πρωί, βγαίνει μονάχος του απο τη ντουλάπα μπουχτισμένος, και λέει "Απο τον Άγιο Χαράλαμπο, και..επειδή κλείνουμε, θέλει κανείς τίποτε άλλο; "
| Εκτυπώστε το ανέκδοτο | Στείλτε το ανέκδοτο σε κάποιον φίλο σας |
|
2 επισκέπτες έχουν βαθμολογήσει αυτό το ανέκδοτο:
|
|